Avedøre Landsby Om projektet

Planen er, at Avedøre Landsby udbygges som et selvforsynende område, et såkaldt ø-projekt, hvor produktionen af fjernvarme vil foregå lokalt. Derfor arbejdes der med at etablere et varmeproduktionsanlæg, der skal producere varme ved hjælp af grøn teknologi (solceller, varmepumper etc.), og forsyne beboerne i området med energieffektiv og grøn fjernvarme.
Projektet i Avedøre Landsby adskiller sig fra andre fjernvarmeområder i Hvidovre, bl.a. fordi den Europæiske Investeringsbank har bevilliget 9 mio. kr. til konkrete energiaktiviteter. Vil du gerne vide mere om Avedøre Green City, kan du læse mere her: Avedøre Green City (xn--avedregreencity-8tb.dk)

Status på projektet

  • Projektforslag: Hvidovre Kommune har godkendt projektforslaget med forbehold for, at ændringen af plangrundlaget godkendes.
  • Godkendelse af ændring i plangodkendelsen: Vi mangler godkendelsen af ændringen i lokalplanen, som skal give den endelige godkendelse til at opsætte solcelle- og varmeproduktionsanlægget. Vi har fået at vide af Hvidovre Kommune, at de ikke kan nå at give godkendelsen i slutningen af september/oktober, og vi forventer i stedet at få godkendelsen i december 2023.
    Udbud: Vi har modtaget priser på etableringen af varmeproduktionsanlægget. Desværre er priserne høje, og vi er derfor i gang med at forhandle med entreprenørerne. Etableringen af projektets ledningsnet er i EU-udbud, hvor entreprenører kan byde ind på opgaven
  • Installation hos dig: Når EU-udbuddet lukker og vi har en endelig pris på projektet, begynder vi at sende og uddele konkret informationsmateriale om hvordan du kan få installeret fjernvarme og hvad det kommer til at koste.