Jeg har ikke noget varme – hvad gør jeg?

Se nedenstående videoer, der guider dig igennem de 4 råd.

Hvis du har fulgt alle rådene, men stadig ikke har varme på, anbefaler vi, at du kontakter en lokal VVS’er installatør.

Skru op for dine termostater

Tjek om der er strøm på dit anlæg

Tjek trykket på dit anlæg

Luk luften ud af radiatoren

Skru op for dine termostater

Hvis du oplever, at der ikke er varme på dine radiatorer eller gulvvarmesystem, kan du prøve at skrue helt op for varmen på dine termostater.

Dine radiatorer og dit gulvvarmesystem regulerer sig efter rumtemperaturen og temperaturen, som du har indstillet på din termostat. Når din rumtemperatur svarer til den temperatur, som du har indstillet på dine termostater, lukker varmen og derfor kan du opleve, at dine radiatorer eller gulve føles kolde.

For at tjekke om dit fjernvarmeanlæg fungerer, skal du derfor skrue helt op for varmen. Hvis du oplever, at dine radiatorer eller gulvvarmesystem føles varmere efter du har skruet op, kan du konstatere, at varmen fungerer. Du kan nu skrue ned for varmen igen til den ønskede rumtemperatur.

Hvis dine radiatorer eller gulvvarmesystem ikke føles varmere, kan du følge næste råd. Bemærk, at gulvvarmesystemer er langsommere at opvarme end radiatorer.

Tjek om der er strøm på dit anlæg

Du skal nu bevæge dig ud til dit fjernvarmeanlæg, for at tjekke om der er strøm på dit anlæg. På anlægget, kan du se pumpen, manometer og styringsboksen med display. Hvis du kan se tal og tekst i displayet samt lys i pumpen, kan du konstatere, at der er strøm på anlægget.

Hvis der ikke er strøm på dit anlæg, kan du prøve at identificere årsagen – det kan være en stikkontakt, der er slået fra. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter en elektriker.

Tjek tryk på anlæg

Hvis anlægget er tilkoblet strøm, kan du tjekke trykket. Det gør du på manometeret. Se illustration. Den sorte pil skal være i det grønne felt – gerne omkring 1,5 bar (se den røde pil på illustrationen). Hvis den sorte pil er under ca. 1,5 bar, skal du fylde vand på dit anlæg.

Du skal kontakte en VVS’er, hvis du ikke selv kan fylde vand på anlægget.

Luk luften ud af dine radiatorer

Når du har fyldt vand på dit anlæg, skal du lukke luften ud af alle dine radiatorer. I den modsatte ende af termostaten er der placeret en lille ventil. Se illustration.

For at lukke luften ud af radiatoren, skal du løsne ventilen en smule ved hjælp af en tang eller lignende. Når ventilen er løsnet, kan du høre hvordan luften siver ud. Når der ikke kommer mere luft, men vand, skal du lukke ventilen igen. Din radiator er nu luftet ud. Dette skal du gøre med alle dine radiatorer.

Når du har luftet dine radiatorer, skal du gå tilbage til dit anlæg og tjekke dit tryk.