Hvornår kan jeg få fjernvarme?

Hvis du bor i et fjernvarmeområde, kan du skrive dig op til en fjernvarmeinstallation i dag. På grund af en stigende efterspørgsel er der længere ventetid på installation af fjernvarme end normalt. Når du skriver dig op, fremgår det på hjemmesiden, hvornår du kan forvente at få installeret fjernvarme.

Ultimo oktober udsendes en liste over, hvornår fjernvarmeinstallationer for det efterfølgende år forventes at blive udført.

Du skal orientere dig på fjernvarmens udbygningsplan, som du kan finde her.

Hvis du bor i et fjernvarmeområde og er i gang med at bygge et nyt hus, så er fjernvarmen forpligtiget til at installere fjernvarme hos dig hurtigere end andre husstande, der allerede har en opvarmningskilde installeret. Du skal derfor kontakte fjernvarmen for at høre mere. 

Du skal kontakte fjernvarmen for at høre mere om mulighederne. 

Du kan ikke få installeret fjernvarme før, hvis du betaler mere for din installation. Installation af fjernvarme kører som udgangspunkt efter først-til-mølle-princippet. 

Nej, du kan ikke få installeret fjernvarme før tid. Der er rigtig mange, der venter på at få installeret fjernvarme, og derfor køres der som udgangspunkt efter først-til-mølle-princippet. 

Nej, du kan ikke få installeret fjernvarme før tid. Der er rigtig mange, der venter på at få installeret fjernvarme, og derfor køres der som udgangspunkt efter først-til-mølle-princippet. 

Etablering af fjernvarme med en stikledning

Ja, du skal selv indhente tilbud fra en VVS’er på det indvendige arbejde. 

I øjeblikket er ventetiden på at få installeret fjernvarme længere, og derfor kan der gå år, før du kan få installeret fjernvarme. Du skal derfor begynde at indhente tilbud fra en VVS’er, når du ved, hvornår du kan få installeret fjernvarme. Ultimo oktober udsendes en liste over, hvornår fjernvarmeinstallationer for det efterfølgende år forventes at blive udført. 

VVS’eren skal senest udføre arbejdet 3 måneder fra det tidspunkt, hvor stikledningen er etableret.  

Den nye ejer har mulighed for at overtage pladsen i køen til installation af fjernvarme. Det er nødvendigt at udarbejde en ny kontrakt til den nye ejer, og derfor skal du give fjernvarmen besked herom.  

Hvis installationen af fjernvarmen er i gang eller tæt på at skulle i gang, kan I gøre installationen til en del af handlen.  

En stikledning koster typisk kr. 20.000,- ekskl. moms.

Hvis det er nødvendigt at etablere en stikledning på din matrikel, der er udover 25 meter, så afregnes kr. 1.500,- ekskl. moms for hver ekstra meter. Læs mere her.

Kontrakten

Nej, når du har underskrevet kontrakten, kommer der en side op, hvor du skal udfylde oplysninger omkring dit hus.

Kontrakten er først endelig bindende , når du har underskrevet de endelige dokumenter, der udarbejdes på et møde hjemme hos dig. Entreprenøren vil kontakte dig for at koordinere mødet 2-3 måneder inden fjernvarmen etableres hos dig.    

Kontrakten sendes for at sikre dig en plads på ventelisten til fjernvarme.

Kontrakten er først endelig bindende, når du har underskrevet de endelige dokumenter, der udarbejdes på et møde hjemme hos dig. Entreprenøren vil kontakte dig for at koordinere mødet 2-3 måneder inden fjernvarmen etableres hos dig.    

Tilskud

Nej, men du kan søge tilskud til afkobling af naturgas. Det søger tilskud hos naturgasselskabet Evida. Vær opmærksom på, at du først skal søge om tilskuddet, når du har modtaget en mail fra fjernvarme om forventet installationsdato.