Grønt vand i vandhanen

Vi oplever rå vands (brugsvand, varmt eller koldt) indtrængen i fjernvarmevandet, og for at kunne finde utætheder, har vi derfor tilsat Uranin i vores fjernvarmevand.

Uranin er et grønt sporingsstof som tilsættes fjernvarmevandet for at opdage utætheder i varmtvandsbeholder eller veksler. Uranin er uskadeligt for både mennesker og dyr, og man kan derfor uden risiko både indtage, bade og vaske op i det grønne vand.

Vi som fjernvarme har en interesse i at afsløre utætheder for at nedsætte vandtabet i systemet og dermed reducere omkostningerne. Hvis brugsvand løber ind i fjernvarmevandet, udfældes der kalk i fjernvarmesystemets varmevekslere. Det gør dem ineffektive og dyrere i drift, og det betyder desuden at du som forbruger betaler for vand du ikke får glæde af. Du sparer derfor penge ved at få utætheden repareret.

Hvis I oplever grønt vand i jeres vandhaner, skal I skrive til os på drift@ebo.dk eller ringe til os på 36 38 38 00.